Royackers

Ontplofte granaat beschadigt 8 huizen en 13 voertuigen in Houthalen-Helchteren

Er heeft vannacht een ontploffing plaatsgevonden op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren. Daarbij raakten verschillende voertuigen en woningen beschadigd, meldt burgemeester Alain Yzermans. Uit de eerste onderzoeksresultaten van ontmijningsdienst DOVO blijkt dat een ontplofte granaat de zware materiële schade heeft veroorzaakt. 

"Om 3.23 uur kwam er een melding binnen in de noodcentrale van de politie dat er een ontploffing was geweest op het Riddersplein in Tenhout", zegt burgemeester Yzermans. Bij de ontploffing vielen geen gewonden, maar raakten wel dertien auto's en acht woningen beschadigd. De politie en brandweer waren snel ter plaatse.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de schade werd veroorzaakt door een ontplofte granaat, zo meldt het Limburgse parket. "De politie, onder leiding van het parket van Limburg, onderzoekt de zaak. De gemeentelijke veiligheidscel CCGEM kwam kort samen om de situatie op te volgen." 

Benadeelden kunnen op het nummer 0498 - 93 68 85 terecht voor meer informatie. 

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • alfons mulder

    Daar is een militair domein ja , mijn broer is daar 63 jaar geleden verongelukt met een handgranaat . hij was er op kamp met de giro van wilrijk !!!

  • Paul Boutsen

    Oh, volgens de politie, de burgemeester en de media gaat het over uit de hand gelopen spelletje van een groepje verwarde mensen. Meer moeten jullie niet weten!

Lees meer