Onweer op komst vanuit Frankrijk: plaatselijk veel regen en hagel

Er is vandaag onweer op komst. In de loop van de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en later volgen enkele stevige regen- en onweersbuien vanuit Frankrijk. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen en bovendien is er ook kans op hagel. Het blijft wel warm, met maxima van 24 graden in de Ardennen en ongeveer 27 graden elders.

Er staat vandaag een matige tot vrij krachtige wind uit oost tot zuidoost, later ruimend naar zuidwest. In de buurt van buien kunnen pittige windstoten optreden. Vanavond komen nog op vele plaatsen regen- en onweersbuien voor. Vannacht wordt het rustig en droog met opklaringen vanuit het zuiden en minima van 10 tot 13 graden.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt en er zijn perioden met buien, mogelijk met onweer en rukwinden. Er waait een matige zuidoostenwind die later naar het zuiden zal draaien. 's Avonds komt er aan de kust een krachtige tot harde westenwind te staan. Maxima: 18 graden aan zee en in de Ardennen en ongeveer 21 graden in de andere regio's.

Van dinsdag tot en met zaterdag is het wisselvallig met van tijd tot tijd buien. De middagtemperatuur varieert tussen 20 en 25 graden.

BELGA

Lees meer