EPA

Exclusief voor abonnees

ONZE OPINIE. Al onze slimme koppen moéten dat toch kunnen vinden, het Belgische model

In het ‘Europees Kampioenschap Corona Bestrijden’ wordt de finale gespeeld tussen Zweden en Italië, zo schrijft onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. In navolging van het Zweedse en het Italiaanse model hoopt hij dat alle slimme koppen samen naar een Belgisch model zoeken. Eén dat niet meer voortdurend switcht tussen te streng en te laks, en dat niet langer leunt op ‘het gezond verstand’, want dat is hij verloren: “Sorry, maar wat is dat, als ik de ene week niemand mag zien, dan vier mensen, dan iedereen, dan weer maar vijf mensen, maar wel nog al mijn collega’s? En hoe krijg ik mijn kinderen nog uitgelegd wat wel en wat niet meer mag ‘van de corona’?” 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Leynen

    Vermits nergens ter wereld bubbels zijn, heb ik geen bubbel meer en zie ik gewoon iedereen op 1,5m (buiten het gezin). Zeer gemakkelijk en volledig corona proof, zonder 100000 wisselende regels

  • Paul Roymans

    Juist gelezen en ik vind dit een van de meest zinnige teksten die over covid verschenen is. Nagels met koppen. Hier heeft men geklungeld, ons af en toe iets wijsgemaakt, te laks en soms te streng opgetreden, absurde naast zinnige maatregelen afgekondigd, geluisterd naar experten maar ze ook genegeerd. Proficiat voor de rechtlijnigheid van het bewind.

Lees meer