2
Geert De Rycke

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Van Ranst verdient bewondering, maar van wetenschappers verwachten we feiten over mondmaskers, geen tactiek

Al op 19 maart kreeg viroloog Marc Van Ranst in de VTM NIEUWS-studio beelden van winkelpersoneel met mondmaskers. Daarover zei hij toen: Dat zijn maskertjes voor de hersenen, en niet zozeer voor de luchtwegen. Als die mensen daar deugd van hebben, dan is dat oké. Wanneer dat een paar procent is, dan wordt dat geen infectueus gegeven, en dan gaat de rest dat ook niet dragen”. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

147 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vince Janssens

    De beste stuurlui... maar kom gelukkig heb je nog geen honderste van het IQ nodig van een viroloog om hier wat onzin uit te komen kramen. Als er 1 ding is dat dat virus heeft blootgelegd is hoe marginaal deze wereld wel niet is.

  • Pete Lepou

    Hij maakt de ene blunder na de andere en zijn prognoses zijn ook nooit juist. Het is bewonderenswaardig dat hij zijn academische carriere op die manier op het spel zet.

Lees meer