Photonews

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Virologen en hun expertise zijn de mond gesnoerd door onze regeringen

Iemand schreef hier op 24 februari het volgende. ‘Stel u niet aan door met een mondmasker door het centrum van Turnhout, Torhout, Gent of Genk te fietsen.’ Die iemand, dat was ik. Een nitwit deed er op 25 februari nog een schep bovenop. ‘In mijn supermarkt zag ik een jonge moeder haar kar vullen in het gezelschap van haar dochtertje, allebei met een mondkapje. Gekker moet het niet worden.’ Die nitwit, dat was ik ook.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

174 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert Boxtaele

    De Block heeft gelijk als ze stelt dat virologen en andere experts gehouden zijn "gestaafd advies", en niets anders dan dat, te geven aan de politiek die over de maatregelen moet oordelen. Die laatsten zijn nu eenmaal de eindverantwoordelijken. Het is dus voor niets nodig dat bepaalde experts hun mening vooraf via sociale media verkondigen met als enig doel de politieke overheid onder druk te zetten via de publieke opinie.

  • phil smedts

    Tja, dat gebeurt er als politici die vooral goed zijn in praatjesmakerij de boel terug overnemen van mensen die weten waarover ze spreken. Partijen, zet eindelijk eens wat bekwame mensen op jullie lijsten ipv mooie praatjesmakers en verkopers van gebakken lucht. Met preventieve maatregelen trek je blijkbaar geen stemmen, laat de burger dan eerst maar ziek worden zodat je dan achteraf kan uitpakken met stoere maatregelen.

Lees meer