Onze opinie
AP/HLN Onze opinie

Exclusief voor abonnees

ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten

“Marc Van Ranst heeft goed nieuws voor Belgen die het voelen kriebelen”, kopte deze krant op 23 mei. Aangevuld met een citaat van de viroloog, “Reizen is oké, als corona maar onder controle is op bestemming.” Ook in andere kranten verschenen vergelijkbare quotes: “Er is niks mis met op reis gaan, op voorwaarde dat het risico op besmetting daar niet groter is dan hier.” Na dit weekend - en de opflakkeringen van Corona in Spanje - was de teneur anders. “Toeristische reizen zijn nog niet aan de orde”, zei Van Ranst in het journaal.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefan Van den Steen

    Wie durft er reizen te verbieden met mogelijke verkiezingen die op komst zijn ? Terwijl dit een duidelijke en goede maatregel zou zijn. Politici denken niet in functie van goed beleid maar in functie van populariteit.

  • Dominique Vandervekens

    Ik heb echt geen idee meer wat ik van dit alles moet denken, maar dat had ik eigenlijk al van in het begin! Met wiens voeten zijn ze eigenlijk al die tijd al aan het spelen?? En wat is nu het ware gezicht van 'corona'? Gaan we dat echt ooit weten? Zal dat masker ooit afvallen?? Ik leef verder mijn rustige leventje. Heb geen probleem met afstand houden, wat meer thuis blijven, en weinig volk ontmoeten. Dat deed ik eigenlijk altijd al liefst!

Lees meer