UNKNOWN

Ook CD&V stemt in met regeringsdeelname

Het ledencongres van CD&V heeft woensdagavond ingestemd met deelname aan de regering Leterme I. 87,2 procent van de aanwezige leden stemde voor. Toekomstig premier Yves Leterme herhaalde nog eens dat er op 15 juli, wanneer het tweede pakket staatshervorming klaar moet zijn, een evaluatie komt.

CD&V-jongeren tegen
Enkel de voorzitter van de CD&V-jongeren pleitte tegen regeringsdeelname. Zowel op socio-economisch vlak als rond staatshervorming ligt er te weinig op tafel, meent hij.

Premier in spe Yves Leterme verdedigde het akkoord. Op socio-economisch vlak komt er een knik met het verleden, zei Leterme, getuige de begrotingsopmaak.

"Het beste moet nog komen"
Wat staatshervorming betreft, is het eerste pakket meer dan borrelhapjes, aldus Leterme. "Ik geef toe dat het beste nog moet komen. Maar ik verdedig met klem het voorstel van bijzondere wet dat nu is ingediend. Het gaat om dingen die de mensen aanbelangen", zei Leterme. De tweede, grotere stap zal moeten komen. "U heeft ons woord, 15 juli is de datum van de evaluatie", zei Leterme. (belga/bdr)

Lees meer