Archiefbeeld van de Sinksenfoor in Antwerpen
Archiefbeeld van de Sinksenfoor in Antwerpen

Ook foorkramers vragen financiële ondersteuning

Tot de maatregelen versoepeld worden, en er weer kermissen kunnen doorgaan, vragen de foorkramers financiële ondersteuning. "Voor een eventuele heropstart in de toekomst zullen ook extra financiële middelen nodig zijn om het voortbestaan te garanderen", zegt Steve Severeyns, secretaris-generaal van de Verdediging der Belgische Foorreizigers (VBF).

Severeyns wijst erop dat de sector financieel gezond is, maar dat bij een langdurige sluiting de kosten blijven oplopen terwijl daar geen inkomsten tegenover staan. "Kermissen bestaan uitsluitend uit traditionele foorkramers en zij leven uitsluitend van de hieruit gegenereerde inkomsten", zegt Severeyns. "Hierdoor is het voortbestaan momenteel bedreigd."

Toch kijken ze ook vooruit. Zo is er binnen de VBF een werkgroep opgericht die in kaart brengt wat de mogelijkheden zijn van hygiënemaatregelen en aanpassingen van attracties. Als de federale overheid groen licht geeft, kan er samen met steden en gemeenten een plan van aanpak opgesteld worden.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anna Pauels

    Ook de verpleging vraagt financiele ondersteuning, maar krijgt deze niet. Ik zal dan aan Maggie denken als ik morgennacht aan mijn shift begin.

  • Ian Vandenbossche

    Staatsteun o.k., maar in de vorm van een renteloze lening op lange termijn. Eerlijk is eerlijk, na deze Corona tijden zullen er weer ‘gouden’ tijden komen. Want staatsteun=belastinggeld dat belastingbetalers samen leggen.

Lees meer