Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn.
Geert De Rycke Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn.

Exclusief voor abonnees

Ook jij bent verantwoordelijk voor je stoep. Hier moet je op letten

De burgemeester van het West-Vlaamse Mesen, de kleinste stad van ons land, heeft het gehad met enkele bewoners die naar zijn zeggen “hardleers” weigeren het onkruid op hun stoep te verwijderen. Wie een voetpad vol onkruid heeft, kan vanaf 20 september een GAS-boete tot 125 euro verwachten. Maar wat mag en kan eigenlijk op je stoep?

Ook afval en hondendrollen zullen in Mesen niet meer geduld worden. Maar vooral het onkruid is burgemeester Sandy Evrard een doorn in het oog. “Wieden is nochtans geen grote moeite. Het vergt amper vijf minuten werk per week. En iets dat proper is, blijft makkelijker proper. Een vuil toilet is rapper vuil dan proper gemaakt. Een proper toilet blijft proper”. 

Wijsheid uit de Westhoek, net als de zegswijze ‘als iedereen voor zijn deur veegt, is de hele straat proper’. Klopt. Maar wat mag en wat mag niet op je stoep? Want onkruid is niet het enige wat hinderlijk kan zijn op het voetpad.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rayan El Arami

    Dat de gemeente Leopoldsburg dan maar eerst eens het goede voorbeeld geven. Als ze twee keer in het jaar langskomen met de grasmaaier is het veel! Terwijl overal lege verpakkingen, blikjes, glasscherven en plastiek flesjes liggen. Vooral in de straten net buiten het Centrum. In Mol hebben ze gemeentewerkers die een ganse dag op straat rondlopen om dergelijke zaken op te ruimen maar in Leopoldsburg is dat te duur zeker na de bouw van dat glazen gedrocht van een gemeentehuis?

  • Jacqueline SERNEELS

    Wie is verantwoordelijk voor al het onkruid dat groeit op de fietspaden in al de gemeentes? Gevaarlijk bij regenweer !

Lees meer