Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn.
Geert De Rycke Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn.

Exclusief voor abonnees

Ook jij bent verantwoordelijk voor je stoep. Hier moet je op letten

De burgemeester van het West-Vlaamse Mesen, de kleinste stad van ons land, heeft het gehad met enkele bewoners die naar zijn zeggen “hardleers” weigeren het onkruid op hun stoep te verwijderen. Wie een voetpad vol onkruid heeft, kan vanaf 20 september een GAS-boete tot 125 euro verwachten. Maar wat mag en kan eigenlijk op je stoep?

Ook afval en hondendrollen zullen in Mesen niet meer geduld worden. Maar vooral het onkruid is burgemeester Sandy Evrard een doorn in het oog. “Wieden is nochtans geen grote moeite. Het vergt amper vijf minuten werk per week. En iets dat proper is, blijft makkelijker proper. Een vuil toilet is rapper vuil dan proper gemaakt. Een proper toilet blijft proper”. 

Wijsheid uit de Westhoek, net als de zegswijze ‘als iedereen voor zijn deur veegt, is de hele straat proper’. Klopt. Maar wat mag en wat mag niet op je stoep? Want onkruid is niet het enige wat hinderlijk kan zijn op het voetpad.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rayan El Arami

    Dat de gemeente Leopoldsburg dan maar eerst eens het goede voorbeeld geven. Als ze twee keer in het jaar langskomen met de grasmaaier is het veel! Terwijl overal lege verpakkingen, blikjes, glasscherven en plastiek flesjes liggen. Vooral in de straten net buiten het Centrum. In Mol hebben ze gemeentewerkers die een ganse dag op straat rondlopen om dergelijke zaken op te ruimen maar in Leopoldsburg is dat te duur zeker na de bouw van dat glazen gedrocht van een gemeentehuis?

  • Jacqueline SERNEELS

    Wie is verantwoordelijk voor al het onkruid dat groeit op de fietspaden in al de gemeentes? Gevaarlijk bij regenweer !

Lees meer