Archiefbeeld. Uitrusten op een bankje in het Droogdokkenpark in Antwerpen is vanaf maandag opnieuw toegelaten.
Benoit De Freine Archiefbeeld. Uitrusten op een bankje in het Droogdokkenpark in Antwerpen is vanaf maandag opnieuw toegelaten.

Ook uitrusten op een bankje of picknicken in het park kan weer vanaf maandag

Gisteren gaf de Nationale Veiligheidsraad het startschot van de volgende fase in de versoepeling van de coronamaatregelen: vanaf maandag mogen cafés en restaurants opnieuw open, wordt ‘de bubbel van vier’ uitgebreid naar tien personen per week en mag er opnieuw gesport worden. Na afloop van de persconferentie zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) dat wie even uitrust op een bank in het park nog steeds een boete riskeert: “Er is nog altijd de mogelijkheid om dat te verbaliseren", aldus de minister. Premier Wilmès (MR) liet intussen weten dat het ministerieel besluit zal worden aangepast. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De regel is nog altijd van toepassing”, zei minister De Crem gisteren. “Het zich niet bewegend verplaatsen in parken kan het voorwerp uitmaken van een aanmaning. Wanneer er een terughoudende houding is of men wenst er niet op in te gaan, is er nog altijd de mogelijkheid om te verbaliseren.” De maatregel werd bij het invoeren van de lockdown ingevoerd om samenscholingen te vermijden. Later werd verduidelijkt dat er een uitzondering mocht gemaakt worden voor zwangere vrouwen, ouderen en personen met een beperking. Om diezelfde reden werd het ook verboden om te picknicken en zonnebaden in parken. 

Premier Sophie Wilmès verduidelijkte vandaag echter dat die maatregel tegen maandag zal geschrapt worden. “Het ministerieel besluit zal worden aangepast”, zei de premier in 'De Ochtend’ op Radio 1. Wilmès benadrukte nogmaals dat het vanaf 8 juni toegelaten is om met maximaal tien personen samen te komen, binnenshuis of buitenshuis. 

Lees ook: “Hooguit helft van coronaboetes zal betaald worden” (+)

51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Sinnesael

    @Simone Meeuwesen: als zelfs onze politici en "experten" geen mondmasker (kunnen) opzetten, of openlijk verklaren er geen te zullen dragen in de supermarkt, is het nogmaals aangetoond dat we in ons land goede voorbeelden hebben. In andere landen diet men persconferenties mét mondmasker. Perfect verstaanbaar. En een voorbeeld! De leuze in België: luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden!

  • Rene Linda Vandamme Heusdens

    Benny de groot heeft gelijk anders klop er iets niet

Lees meer