THINKSTOCK

Ook vandaag nog kans op onweer

Het is vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt en er zijn perioden met buien. Daarbij is er ook kans op onweer, vooral over het oosten. Helemaal aan het eind van de namiddag wordt het droger in het westen van het land. De wind waait matig uit noordwest tot noord. De maxima bedragen 18 tot 22 graden.

Vanavond komen er voornamelijk over de oostelijke landshelft nog een aantal buien voor, eventueel met onweer. Vannacht is er veel bewolking waaruit over het oosten en zuidoosten soms nog regen valt. De minima komen uit op 11 tot 14 graden.

Zondag blijft het over de oostelijke landshelft zwaarbewolkt met soms regen. Elders is het vrijwel droog met vooral in het westen ook geregeld zon. Er staat een matige wind uit noordelijke richtingen. De maxima bedragen 14 graden in de Ardennen en ongeveer 19 graden in de andere regio's.

Van maandag tot en met vrijdag blijft het, afgezien van een enkele lokale bui, meestal droog met geleidelijk ook meer zon. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 20 graden maar loopt in de tweede helft van de week op naar zowat 24 graden.

Lees meer