THINKSTOCK

Oostendenaar vier keer op één dag voor zelfde rechter

Een twintiger uit Oostende moest zich vanochtend in vier verschillende dossiers voor de Brugse strafrechter verantwoorden. Bij verstek werd voor Adam G. in totaal meer dan vier jaar gevangenisstraf geëist. In de zomer van 2013 raakte G. na een inbraak betrokken in een spectaculaire achtervolging.

Voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in Middelkerke en Nieuwpoort vorderde het openbaar ministerie drie jaar effectieve gevangenisstraf. Op 15 november 2012 werd Adam G. samen met zijn kompaan Gino B. betrapt aan de ingang van een tearoom op de Zeedijk in Middelkerke. De man uit De Haan beweert dat G. hem met een smoesje naar daar had gelokt. Zijn raadsman vroeg om een werkstraf.

Wilde achtervolging
Op 14 juli 2013 had Adam G. het samen met Yordy B. (24) gemunt op een pralinewinkel in De Haan. Even later stoven ze er bij een verkeerscontrole vandoor. Tijdens een wilde achtervolging haalde G. met zijn wagen snelheden tot 180 kilometer per uur en negeerde hij een rood verkeerslicht. Op een kruispunt in Oostende ging het voertuig uiteindelijk meerdere keren over de kop. Als bij wonder kwamen de inbrekers ongedeerd uit de wagen en konden ze te voet verder vluchten. Een politiehond kreeg hen in de gaten en beet Yordy B.

In dat dossier vroeg het OM 18 maanden met uitstel voor G. en drie jaar effectief voor zijn kompaan. Zijn advocaat Filip De Reuse vroeg om Yordy B. een werkstraf op te leggen. Hij verwees daarbij naar zijn slechte jeugd en beperkt aandeel in de feiten. B. gooide weliswaar de buit in de richting van de achtervolgende politie, maar zou dit enkel gedaan hebben op vraag van G.

Adam G. moest zich vandaag ook nog verantwoorden voor twee feiten van verboden wapenbezit. De rechter spreekt alle vonnissen op 24 maart uit.

Lees meer