VRT - Joost Joossen

Op cruise met Ivan De Vadder

Het hoeft niet altijd Nicole en Hugo te zijn, of Jacky Lafon. Deze zomer kan je ook op cruise met politiek journalist Ivan De Vadder en weerman Frank Deboosere.

De regionale zender AVS organiseert deze zomer een cruise langs de Baltische staten. Naast zanger Gunther Neefs - een vaste waarde op cruiseschepen - zal ook VRT-journalist Ivan De Vadder mee inschepen. Prijzen beginnen vanaf 2.300 euro per persoon. "Ik geef al een tijdje twee lezingen over de Belgische politiek", verklaart De Vadder. "'De keien van de Wetstraat', waarin ik uitleg wie de echte machthebbers van ons land zijn. En 'Het verdriet van België', over hoe er een constructiefout in onze staatsstructuur is geslopen. Een organisatie die mij vraagt om hierover voor een geïnteresseerd publiek te spreken, daar zeg ik graag ja op. Daarom ben ik ook ingegaan op deze vraag. Ik zou me over en weer kunnen laten vliegen, maar hoewel ik geen cruiseganger ben, koppel ik hier het aangename aan het nuttige: ik geef mijn lezingen, en krijg de kans om enkele Europese hoofdsteden te bezoeken. Dit alles voor alle duidelijkheid in mijn vakantie, en in overleg met mijn hoofdredactie."

Radio 2-cruise
Overigens zal ook VRT-weerman Frank Deboosere deze zomer op de wateren rond de Baltische staten te vinden zijn. Hij vaart net als de voorbije jaren mee met de Radio 2-cruise in september, met onder anderen Stan Van Samang, Jelle Cleymans en Willy Sommers. Deboosere zal er een dagelijks weerpraatje verzorgen. Mark Eyskens is dan weer reisleider op een cruise van het Davidsfonds in mei. Ook filmmaker Jan Verheyen en journaliste Mia Doornaert gaven al lezingen op cruises.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels