Patrick Dewael (Open Vld)
Photo News Patrick Dewael (Open Vld)

Open Vld ziet regering met groenen niet zitten

"Je mag nooit iets uitsluiten, maar inhoudelijk is een paarsgroene regering bijna onmogelijk.” Dat zegt Open Vld-kopstuk Patrick Dewael vandaag in een gesprek met Het Belang van Limburg. "Ik zie niet in hoe wij ons eigen programma met alleen maar linkse partijen kunnen uitvoeren".

Een federale regering van liberalen met socialisten en groenen is voor Dewael dus niet levensvatbaar. "Hoe kan Open Vld haar programma uitvoeren met groenen die de voorbije jaren bij elke vakbondsbetoging naar voren spurtten om iedereen op links in te halen? Met groenen die nog veel verder willen gaan dan de verregaande klimaatdoelstellingen van Europa? Met groenen die ons strenge, maar rechtvaardige asielbeleid willen versoepelen?"

Ook de Bourgondische coalitie (socialisten, liberalen en N-VA) wordt voor Dewael niet evident. "Als we met de PS in zee moeten, zullen er ook harde noten moeten worden gekraakt", aldus Dewael. Hij benadrukt ook dat N-VA en PS - als grootste partijen in elk landsdeel - samen aan tafel zullen moeten zitten.

102 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Van Beeck

    Wie ziet er een regering met Open-VLD zitten?

  • Gino Denil

    Gelukkig maar. Geld geven voor het milieu en dan ook nog eens voor superwinsten van de ondernemers. Dat wordt te veel. Bij die laatste krijg je er bovendien niets voor terug. Bij die eerste hopelijk wat properder lucht en water.

Lees meer