rv

Opgelet: dit is geen te smalle parkeerstrook

Tonny De Sadeleir kreeg vanochtend een parkeerboete van 116 euro in de bus omdat hij met zijn banden op een fietspad langs de Brusselsesteenweg in Wetteren stond geparkeerd. "Die parkeerstrook is gewoon te smal. Ofwel sta je op het fietspad, ofwel rijden ze je spiegels eraf", reageert Tonny ontgoocheld.

Dagelijks staan op die smalle strook klinkers van 150 centimeter breedte, inderdaad auto's geparkeerd voor een snel bezoek aan de broodjeszaak of de beenhouwer. Zij worden terecht beboet zo blijkt, want de strook is helemaal geen parkeerstrook.

"Bij de heraanleg van de Brusselsesteenweg door het Vlaams Gewest waren nooit parkeerstroken voorzien. Het zijn gewoon betonnen stroken die het fietspad van de steenweg moeten afschermen", weet burgemeester Alain Pardaen (CD&V).

Dat er ook geen verbodsborden staan voor parkeren, is ook normaal. "Die vind je ook niet op de autostrades want iedereen weet dat de pechstrook niet dient om te parkeren", besluit Pardaen. De beenhouwer zoekt alvast een oplossing om private parkings aan te leggen achter zijn zaak. 

59 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • filip van den broecke

    en een paar honderd meters terug staat er een flitspaal, raad eens hoe de politie daar parkeert als ze die paal willen activeren of uitlezen...

  • Carla de Block

    Ik ken dat toen ik van Antwerpen naar de kempen kwam wonen had ik hetzelfde probleem hier waren de fietspaden zo groot dat het net parkeer plaatsen waren. Toen ben ik aanaangesproken

Lees meer