De valse sms laat de ontvanger weten dat het ‘een prijs’ heeft gewonnen.
BELGA De valse sms laat de ontvanger weten dat het ‘een prijs’ heeft gewonnen.

Opgelet: open dit berichtje van 'bpost' niet

Meerdere mensen hebben een sms of e-mail ontvangen waarin ‘bpost’ meedeelt dat er een pakje niet kon geleverd worden, dat de ontvanger een prijs gewonnen heeft of dat er een cadeaupakket klaarligt. Bpost liet via Facebook weten dat het om valse berichten gaat.

Via een link worden de ontvangers van de berichten naar een volgend scherm geleid waar persoonlijke info, bank- en kaartgegevens worden gevraagd. “Deze berichten komen niet van bpost, reageer er dus niet op en deel je persoonlijke gegevens niet”, waarschuwt bpost op Facebook. “Ontvang je een sms of een email die aan deze beschrijving voldoet? Klik dan niet op de link en verwijder het bericht.”

En wat als je toch hebt geklikt? Dan raadt bpost aan om het achterliggende formulier niet (verder) in te vullen en elke interactie af te breken. Tenslotte vraagt bpost om verdachte berichten door te sturen naar verdacht@safeonweb.be.

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Davinia Timmermans

    Ik kreeg er een sms van dat ik een iphone zou winnen.

  • mich lee

    En een of andere verre nonkel is gestorven in Nigeria en kan die zijn erfenis van 2 miljoen euro krijgen als ik wat gegevens doorgeef. Dat maar snel gedaan, je weet maar nooit ^^

Lees meer