2 In het federaal parlement kwam een poederbrief toe geadresseerd aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
RV/BELGA In het federaal parlement kwam een poederbrief toe geadresseerd aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Opnieuw poederbrieven verstuurd naar Vlaams Belang, ook voorzitter Tom Van Grieken ontvangt exemplaar

De voorbije dagen hebben acht Kamerleden een poederbrief in de brievenbus gevonden. Donderdag kwam ook in het federale parlement zo’n brief aan, geadresseerd aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Dat meldt de partij op Twitter. Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang) uit Bilzen tweet dat ook zij vandaag een poederbrief kreeg.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De partij schrijft dat de veiligheidsdiensten en Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) op de hoogte zijn gebracht. “Wij zwichten niet voor intimidatie”, klinkt het nog. 

Jonas Naeyaert, woordvoerder bij Vlaams Belang, zei woensdag dat vermoedelijk de voltallige fractie van het Vlaams Belang in de Kamer een brief heeft ontvangen. Minstens één N-VA-Kamerlid ontving een zelfde soort brief. Onder meer Kathleen Depoorter, Katleen Bury, Kurt Ravyts, Ellen Samyn, Barbara Pas, Steven Creyelman en Nathalie Dewulf vonden een gelijkaardige enveloppe in hun brievenbus. 

Wie de poederbrieven verstuurde en om welke reden is nog niet duidelijk. “In ieder geval hebben we zelf geen weet van een concrete aanleiding en we kunnen daarover dan ook niet speculeren. Partijleden ontvangen regelmatig bedreigingen, doodsverwensingen of haatberichtjes via mail of sociale media, maar voor zover ik weet was er de afgelopen dagen of weken niks dat er bovenuit stak. We hebben dus geen enkel vermoeden wie de brieven verstuurde en om welke reden”, klonk het. 

2 De poederbrief aan Van Grieken wordt gescand. De verdachte substantie is het groene vlak in het midden van het beeldscherm.
Tom Van Grieken De poederbrief aan Van Grieken wordt gescand. De verdachte substantie is het groene vlak in het midden van het beeldscherm.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer