Alexis is er slecht aan toe na de aanval.
Capture d'écran RTL Info Alexis is er slecht aan toe na de aanval.

Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

Alexis en Victoria, een tweeling van 15 jaar, is door een dozijn mensen in elkaar geslagen bij hun middelbare school in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. Dat meldt RTL Info. Dit is het tweede geval in een week. Afgelopen vrijdag werd de 13-jarige Lindsai ook zwaar toegetakeld door medeleerlingen van haar school in Merksem.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Woensdagmiddag even na 15.00 uur werden Alexis en Victoria opgewacht door een groep bij de uitgang van het Lycee François de Sales in Gilly. De twee hadden moeten nablijven na een eerder incident. Volgens Alexis, die een interview aan RTL Info gaf, had één van de leerlingen al eerder hem na de lessen aan te vallen. Dat zou zijn gebeurd nadat hij de leerling bij de rector had aangegeven omdat deze hem met kauwgom bekogelde.

Boksbeugel

Eenmaal buiten werd Alexis aangevallen door jongeren die voor de school stonden te wachten. Volgens getuigenissen was een van de jongeren uitgerust met een boksbeugel. Victoria, die haar broer probeerde te verdedigen, werd eveneens aangepakt. Ook het vriendje van Victoria kreeg een kaakslag. Aan het handgemeen kwam een einde dankzij ingrijpen van een voorbijganger. 

Beide tieners zijn er overigens slecht aan toe. Alexis is op het oor geraakt en moet naar een nko-arts en een neuroloog. Victoria heeft een hersenschudding opgelopen.

Cathy, de moeder van de twee tieners, diende een klacht in bij de politie van Charleroi. De school wil vooralsnog niet reageren op het incident.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Sneyers

    Dat de school zoals vele andere scholen niet reageren zegt genoeg

  • Peter Wieme

    Op onze lagere school merken we steeds meer moeilijke, geweldadige lln en we mogen er niets aan doen. Praten en pamperen, altijd nieuwe kansen geven. Bij vechtpartijen hen uit elkaar halen, bijna zelf slaag krijgen, en 't eerste wat ze kennen 'raak mij niet aan!'. Leerkrachten worden er zelf moedeloos van, en zij die het wat harder willen aanpakken, worden op de vingers getikt! Goed bezig, zeg ik dan.

Lees meer