3 Het Snelle Respons Team kwam ter plaatse om een Marokkaanse familie te ontzetten.
Patrick Lefelon Het Snelle Respons Team kwam ter plaatse om een Marokkaanse familie te ontzetten.

Opnieuw twee auto’s verwoest door explosieven: politie jaagt op aanslagplegers in Antwerps drugsmilieu

Vluchtauto gekend, huiszoekingen bezig

Het Antwerpse drugsmilieu heeft zich weer geroerd vannacht. In de Dijlestraat zijn twee explosieven tot ontploffing gebracht tegen twee auto’s van de familie El M. De aanslagen worden gelinkt aan de drie autobranden van twee dagen geleden, onder andere tegen de familie El H. Beide families zijn gekend uit drugsonderzoeken.

De aanslagen haalden rond 3.30 uur heel wat mensen uit hun slaap. De auto’s stonden geparkeerd in de afgelegen Dijlestraat naast Park Spoor Noord. “Rond 3.30 uur werd ik wakker van twee harde knallen”, aldus bewoner Jeroen.

“Ik keek buiten en zag schuin tegenover mij rook vanonder een auto komen. Net op dat moment stoof een zwarte Volkswagen Golf met geblindeerde ramen weg van de parking naast ons gebouw. Andere buren zagen nog een tweede zwarte auto wegstuiven. Er kwamen mensen op straat kijken naar de auto’s. Een Mercedes was zwaar beschadigd. De andere wagen was een kleine Audi, denk ik.”

3 Buurtbewoner Jeroen zag een zwarte Golf wegscheuren na de aanslagen.
Patrick Lefelon Buurtbewoner Jeroen zag een zwarte Golf wegscheuren na de aanslagen.

Minstens tien andere auto’s liepen schade op door weggeslingerde metaaldeeltjes van de explosieven. Autoruiten sneuvelden en in de carrosserie zaten tientallen gaatjes van inslagen. Eén van de gedupeerden is Matthias. Zijn 9 maanden oude Opel Astra is toegetakeld. Ramen eruit en een linkerzijkant vol gaatjes.

Matthias: “Ik heb vier maanden geleden in de Dijlestraat een appartement gekocht. Deze kant van het park is heel rustig. De straat heeft amper verkeer. Maar dan gebeuren op drie dagen tijd twee aanslagen. Dat is toch wel schrikken. Mijn wagen is een privé-leasing. De leasingfirma komt de auto takelen en zorgt voor de herstelling.”

Lees ook: Een partij verdwenen coke, dat zou wel niet opvallen. 30 lijken later is het einde nog steeds niet in zicht

Huiszoekingen

De moordbrigade van de federale politie heeft vanmorgen het onderzoek overgenomen. De Dijlestraat bleef tot 9 uur afgesloten voor sporenonderzoek. Een Marokkaanse familie is onder begeleiding van het Snelle Respons Team uit hun woning ontzet. Volgens betrouwbare bronnen zijn op dit ogenblik al huiszoekingen bezig in het drugsmilieu. Het Antwerpse parket wacht echter tot deze namiddag om daarover te communiceren.

Het is duidelijk dat de aanslagen van vannacht verband houden met de in brand gestoken auto’s van dinsdagnacht. Toen ging de wagen van de moeder van Nordin El H. in de Rupelstraat in vlammen op. Dat is een zijstraat van de Dijlestraat waar vannacht werd toegeslagen. Nordin El H. wordt door het parket beschouwd als één van de leidinggevende figuren in de drugsbende van Frank de Tank. Dat drugsonderzoek is afgerond en hangt momenteel voor de raadkamer.

Dezelfde nacht werden ook wagens van de familie F. en El Y. in brand gestoken. Ook zij zijn gekend uit het criminele en/of drugsmilieu.

3 Een speurder van de moordbrigade doorzoekt een geparkeerde auto in de Dijlestraat.
Patrick Lefelon Een speurder van de moordbrigade doorzoekt een geparkeerde auto in de Dijlestraat.

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Denis Van den broeck

    Jan Herrentals de sossen hebben jaren de plak daar gezwaaid en er was zogezegd met Antwerpen geen probleem nu bdw er aan is is het ineens zijn schuld?? Komt is uit u comateuze toestand en doe u oog kleppen af !!!! VB en N-VA zeggen het allang maar nee als je hier iets zegt ben je racist . Ik weet 1 ding het is oorlog in Antwerpen of je het nu wilt of niet .

  • Jan Herrentals

    Mar Baeyens. Nogal gemakkelijk het weer op de socialisten te steken. BDW is al enkele jaren heer en meester in Antwerpen en het wordt altijd maar erger i.p.v. beter.

Lees meer