Redouane Ahrouch probeert uit te leggen waarom hij Zuhal Demir weigert aan te kijken, maar dat blijkt niet zo eenvoudig.
VRT Redouane Ahrouch probeert uit te leggen waarom hij Zuhal Demir weigert aan te kijken, maar dat blijkt niet zo eenvoudig.

Oprichter Islam-partij weigert staatssecretaris Demir aan te kijken tijdens tv-debat: "U verwart de Kamer met uw slaapkamer"

Opnieuw komt Redouane Ahrouch, het kopstuk van de Islampartij en voormalig MIVB-buschauffeur, in opspraak. Ahrouch weigerde om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) aan te kijken tijdens een debat van "De Afspraak" op Canvas. Ahrouch bevestigde tijdens de uitzending dat hij de sharia wil invoeren in België, en dat hij met zijn partij wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gent en Antwerpen. 

Ahrouch was dinsdagavond te gast in de paneldiscussie in "De Afspraak". Toen staatssecretaris Zuhal Demir met hem in debat wilde gaan, weigerde hij om haar rechtstreeks aan te kijken omdat ze een vrouw is. “Ik ga mijn ogen niet op deze persoon fixeren. Maar ik luister naar haar, ik ben beleefd,” verklaarde hij nadat de presentator hem daarop attent maakte. Het is persoonlijk, zei Ahrouch. Demir was niet opgezet met die houding en vroeg wat zijn probleem was, waarop Ahrouch weer: “Mevrouw, u verwart de Kamer met uw slaapkamer.”

Een gelijkaardig incident vond overigens eind april plaats op de Waalse zender RTL-TVI. Toen vertikte Ahrouch het om journaliste Emmanuelle Praet aan te kijken.

"Politiek ontslag"

Ahrouch kwam ook nog eens terug op zijn ontslag bij de MIVB. De partijvoorzitter was tot begin mei buschauffeur in Brussel, maar werd ontslagen nadat er ophef uitbrak rond zijn voorstel om mannen en vrouwen te splitsen in het openbaar vervoer. "Een politiek ontslag, dat de MIVB onder druk heeft uitgevoerd", zegt hij daarover.

Zijn ontslag bij de MIVB was nog niet zo'n slechte zaak, zegt Ahrouch, in de zin dat hij nu volop tijd heeft heeft voor de politiek, om al z'n tijd te stoppen in "cette Noble cause qu'est la Libération Islamique du mon Cher Peuple Belge" ("het edele doel dat de Islamitische bevrijding van het Belgische volk is"). Na enig aandringen bevestigde Ahrouch dat hij de sharia wil invoeren. "De weg naar God", noemt hij het.

Gemeenteraadsverkiezingen

Ahrouch zei nog dat zijn Islampartij wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen en Gent. "België zal over twaalf jaar een moslimmeerderheid hebben. Je hebt dan twee opties: extremisten of democraten als wij aan de macht", zegt Ahrouch. Zijn partij wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen en Gent, daar zouden er voldoende kandidaten zijn voor een lijst.

900 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Van Dyck

    Waarom komt die clown het eigenlijk hier bij ons zo uithangen ?

  • Peter Van Dyck

    Hoe vind je dit.....de waanzin voorbij toch..ni ? En..inclusief de nodige aandacht...partijke oprichten , langs de kassa slenteren, moskeeke, palmboompje..... Staatveiligheid momenteel beetje druk bezig zeker....? ...nu Vermassen op toneel wil komen...

Lees meer