Het was al de hele dag aanschuiven op de E40 richting Frankrijk.
AFP Het was al de hele dag aanschuiven op de E40 richting Frankrijk.

Oprit E40 in Adinkerke richting Frankrijk tijdelijk afgesloten

De oprit van de E40 richting Frankrijk is in Adinkerke tijdelijk afgesloten. Alle verkeer in Adinkerke, dat op de E40 naar Frankrijk rijdt, wordt teruggestuurd naar Brugge, meldt de politie Westkust via Twitter. 

Door een actie van de Franse douaniers aan de Eurotunnel in Calais was er ook voor het verkeer vanuit België de hele dag hinder. Zo stond er op een gegeven moment een file vanaf Veurne. De politie raadt automobilisten aan om voorlopig de afrit Veurne of Nieuwpoort te nemen.

Tijdens de actie wordt het vrachtverkeer naar het Verenigd Koninkrijk aan grondigere controles onderworpen. Zo willen de douaniers duidelijk maken hoe het er na de brexit aan toe zal gaan. Ze eisen onder andere meer personeel en een betere vergoeding voor nachtwerk. Die strikte toepassing van de regels veroorzaakte dinsdag al voor de tweede dag op rij kilometerslange files op de wegen naar de Eurotunnel en de Noord-Franse havens. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Tegenwoordig moet je een overlevingspakket bij je hebben, zodra je 20 km. van huis bent....het zou kunnen dat er files zullen komen na de Brexit....gelukkig is het radbraken al een hele tijd afgeschaft, of May ging het verduren....tezamen met die Boris en die Nigel Farage....ze gingen wel anders piepen....

  • Johan Billiet

    Ah...zie dat de Franse flikken zo stilaan de internationaal meest veilige beste striping (geel / blauw contrast) beginnen te gebruiken zoals oa. in Zweden, UK en zo stilaan ook in Duitsland. Enkel onze politie rijdt nog met de onopvallende kleuren van een ijscrème-kar...met striping ..hier lettterlijk en figuurlijk streepjes in de nationale Franse kleuren...Nu ja...we zijn hier niet van de slimste en de meest dynamische..

Lees meer