Dieter Bacquaert/Instagram

OPROEP. Bent u medisch mismeesterd op vakantie?

De vakantie van Goedele Liekens is in mineur geëindigd. In het Spaanse stadje Estepona brak ze haar enkel en kwam naar eigen zeggen terecht in een ondermaats ziekenhuis, een “soort Fawlty Towers”-situatie. “Zo realiseer je je weer eens hoe goed de Belgische ziekenzorg is!”, klinkt het. 

Heeft u op uw vakantie, nu of vroeger, ook eens een mindere ervaring gekend, op medisch vlak? Te weinig onderzoeken in Vietnam, of net te veel in Amerika, een operatie in Portugal die later moest worden rechtgezet…? Een infrastructuur en zorg die u even met de ogen deden knipperen? Of was het net omgekeerd: keek u op uw vakantiebestemming in pakweg Duitsland de ogen uit hoe u snel, professioneel en eigenlijk béter dan ooit u behandeld werd? Vonden dokters dààr wat hier al jaren over het hoofd werd gezien? 

We horen graag uw ervaringen voor een reportage in onze krant. Mail naar nadine.vanderlinden@persgroep.be en vermeld alstublieft uw naam, leeftijd en telefoonnummer.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean segers

    Mag het een beetje horror zijn uit België ook ? Anders ik heb wel een verhaal over mijn vader die naar een kortverblijf mocht om aan te sterken en 1u later kreeg telefoon dat hij nog een jaar te leven had we zijn nu 1 maand later en zijn urne staat hier in de kast .

  • marc pattyn

    Binnen gaan voor een routineoperatie.2 weken werkonbekwaamheid voorzien.5 maanden later,6 operaties verder en 7x naar spoed is het nog niet in orde.ik word nooit meer als vroeger.medisch dossier intussen 205 bladzijden.geen haan kraait er over.hier bij ons dus ook

Lees meer