ANP

OPROEP. Koos jij bewust voor een job met minder loon voor een gelukkiger leven?

Geld maakt gelukkig. Tot een maandloon van 4.000 euro netto althans, want vanaf dat bedrag zakt de ‘levenstevredenheid’ immers zienderogen. Dat is een van de conclusies van het Nationaal Geluksonderzoek.

Concreet: wie 6.000 euro heeft, voelt zich ongeveer even gelukkig als iemand die 2.500 euro heeft, maar ongelukkiger dan iemand die 4.000 euro verdient. Onder meer hogere werkstress in combinatie met minder goede vriendschappen maakt de grootste verdieners toch weer minder tevreden.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er af en toe iemand kiest voor een volledige ommezwaai: bewust minder verdienen en gelukkiger worden. Bent u zo iemand? Vertel ons uw verhaal en stuur onze redactie een e-mail via bieke.cornillie@persgroep.be (graag met vermelding van uw gsm-nummer). 

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tonny Boss

    Jonathan Wouters, je zegt het juist ‘kooi’. En liefst nog een dikke ‘bak’ erbij.. Bye bye vrijheid..

  • Ronny Ooijen

    Op bijna 43 jarige leeftijd na bijna 25 jaar dienst (4 ploegen) de beide middenvingers naar de baas gestoken en gekozen voor een totale ommezwaai. Heb altijd gespaard en geen onnodige uitgaven gedaan. Ik verdien ze al vele jaren onder andere op de beurs met redelijke tot erg goede resultaten. Ja, ik weet dat ik straks een lager dan gemiddeld pensioen zal ontvangen maar ben gelukkig. Wat zeg ik, VEEL gelukkiger!

Lees meer