2
Federale Politie

Opsporingsbericht: wie is de motorrijder die een meisje van 14 twee keer aanreed?

Op 8 maart 2016 werd een meisje van 14 jaar oud gegrepen door een motor toen ze in Lokeren de Durmelaan overstak. De dader pleegde vluchtmisdrijf en overreed daarbij het meisje opnieuw. Ze bleef bewusteloos achter. De speurders willen de bestuurder van de motor identificeren. Was u getuige van het ongeval of meent u de motorrijder te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.

Die dinsdagnamiddag, even na 4 uur, wandelde het meisje in de Durmelaan in Lokeren in de richting van de Markt. Ze stak de laan over tussen een autobus en een wagen die in de file stonden.

Het meisje werd gegrepen door een motor die de file links voorbij stak. De bestuurder stopte even, maar ging er vervolgens snel vandoor. Hierbij reed hij opnieuw over het slachtoffer. Het meisje werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en mocht gelukkig diezelfde dag nog naar huis.

Wie?

Het is niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw. De motorrijder droeg een witgrijze integraalhelm, een donkere vest met een kap, mogelijk met een pelse boord, een lichte broek en donkere schoenen. De motor is een matzwarte bromfiets of motorfiets met goudkleurige velgen, vermoedelijk van het merk Yamaha.

De vluchtende motor werd nog door de stadscamera's opgepikt op de Markt en aan de openbare parking aan de Grote Kaai. Daarna was de bestuurder even te voet te zien met een sigaret in de hand. Op de laatste beelden reed de motor via het voetgangersbruggetje over de Durme en vervolgens via het park in de richting van de Nijverheidsstraat.

Was u getuige van het ongeval of meent u de bestuurder van de motor te kennen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het gratis nummer 0800 30 30 0 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Verspreid op 22/06/2016 op verzoek van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

2
Federale Politie

Lees meer