Opsporingsberichten voortaan ook op VT4

Vanaf dinsdag 25 maart 2008 zullen opsporingsberichten over onrustwekkende verdwijningen ook op VT4 uitgezonden worden. Dat meldt Els Cleemput, woordvoerster van de federale politie. Gedurende tien weken worden onrustwekkende verdwijningen gemeld voor, tijdens of na elke aflevering van de fictieserie 'Vermist'.

Nuttig
Eén op drie dossiers waarvan de media een opsporingsbericht verspreiden, raakt opgelost dankzij een tip van een kijker of lezer. In 2007 heeft de Federale Politie voor 291 dossiers een opsporingsbericht verspreid. In 136 gevallen handelde het over verdwijning. Meer dan de helft daarvan raakte opgelost door een tip van kijker of luisteraar.

Teletekst
De opsporingsberichten kaderen in de fictiereeks 'Vermist', een programma over de Cel Vermiste Personen van de federale politie. De berichten zijn ook 24 uur in woord en beeld te bekijken op Digitext, de digitale teletekst van VT4.

Oproep
VT4 is niet de enige Vlaamse televisiezender die met de federale politie in zee gaat. Ook vtm werkt nauw samen met de federale politie. Zo zendt het elke laatste woensdag van de maand het programma 'Telefacts Crime' uit, waarin de werking van politie en justitie belicht worden. De politie roept de kijkers eveneens op om nuttige tips door te geven. (belga/sd)

Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers
UNKNOWN Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers

Lees meer