Opticien neergestoken tijdens overval in Deurne

Twee onbekende mannen hebben vrijdagavond een overval gepleegd op optiekzaak Morel in de Frank Craeybeckxlaan in Deurne. De zaakvoerder werd neergestoken en raakte zwaargewond.
 
Het duo drong om 18.05 uur de winkel binnen. Een van hen droeg een bivakmuts en was gewapend met een groot slagersmes. Ze bedreigden de 43-jarige zaakvoerder en eisten geld uit de kluis. Die was echter kort daarvoor leeggemaakt. Op een gegeven moment zag de eigenaar de kans om op de vlucht te slaan.

Al drie keer overvallen
Hij rende naar de uitgang, maar ter hoogte van de inkomdeur werd hij in het been gestoken met het mes. Hij slaagde er alsnog in om verder te lopen en een appartement in de Te Couwelaarlei binnen te vluchten. Daar werd hij opgevangen door bewoners die de politie verwittigden.
 
De man werd met spoed overgebracht naar het Middelaresziekenhuis. Hij moet minstens twee dagen in het ziekenhuis blijven en is veertig dagen arbeidsongeschikt. De politie kamde met verschillende ploegen de ruime omgeving uit, maar van de daders was geen spoor meer. Zij worden verder gezocht.

Het is al de derde overval op de zaak. Bij de tweede overval raakte de opticien ook gewond. (belga/dea/mvdb)

Lees meer