BELGA

Oudejaar blijft droog

Over het zuidoosten van het land blijft het deze middag zwaarbewolkt. Elders is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het blijft droog en er staat een zwakke tot matige, aan zee later een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en bedragen 4 tot 7 graden in de andere regio's. Vanavond en -nacht blijft het droog met opklaringen. Later ontstaan lage wolkenvelden en vooral over het zuiden kan lokaal mist opduiken. De minima komen uit rond het vriespunt in Laag- en Midden-België tot min 6 graden boven de sneeuwlaag van de Ardennen.

Donderdag blijft het droog met wolkenvelden en opklaringen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima bedragen min 1 graad ten zuiden van Samber en Maas en 3 tot 5 graden in de andere regio's.

Vrijdag is er veel bewolking met enige tijd regen, in de Ardennen mogelijk voorafgegaan door ijzel. De temperatuur stijgt en tegen het einde van de dag is het zo'n 4 graden in Hoog-België en ongeveer 10 graden in Laag- en Midden-Belgie. Er staat een stevige westenwind. Van zaterdag tot eind volgende week blijft het vrij zacht met soms wat regen of een bui maar ook opklaringen. De middagtemperatuur varieert meestal tussen 5 en 8 graden.Lees meer