3 Een foto van Julie Lejeune waarop ze het doopjuweel draagt waarin haar geboortedatum en naam gegraveerd staan.
Photo News Een foto van Julie Lejeune waarop ze het doopjuweel draagt waarin haar geboortedatum en naam gegraveerd staan.

Ouders Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune spelen laatste aandenken aan dochter kwijt bij inbraak

De ouders van Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune hebben een oproep gelanceerd in de hoop de laatste aandenkens aan hun dochter terug te vinden. Tijdens een inbraak werd het doopjuweel van Julie gestolen en een medaillon met een foto. “Dit is alles wat we nog hadden van haar”, zegt papa Jean-Denis Lejeune. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vrijdagavond werd in Jemeppe, in de buurt van Luik, ingebroken in het appartement van Louisa Albert, de mama van Julie. De dieven doorzochten onder meer de slaapkamer waar de vrouw de laatste aandenkens aan haar dochter bewaarde. “We waren donderdagavond op vakantie vetrokken”, vertelde Louisa aan kranten van Sudpresse. “Vrijdag hoorden we via een buurman van de inbraak.”

De familie keerde meteen terug naar huis en ontdekte al snel dat twee belangrijke objecten weg waren: een ketting waarin Julie’s naam en geboortedatum gegraveerd zijn (29 november 1987), en een medaillon met een foto van Julie ten tijde van haar verdwijning. “Ze hebben een grote sentimentele waarde voor mij”, vertelt de mama van Julie aan Sudpresse. “Ik hoopte ze na te laten aan mijn zoon en kleindochter.”

Oproep op Facebook

Papa Jean-Denis Lejeune lanceerde nadien een oproep in de hoop de gestolen spullen terug te vinden. “Als iemand informatie heeft... dit is alles wat ons nog rest van Julie. Alvast bedankt”, postte hij op Facebook. 

3 Papa Jean-Denis Lejeune deelde deze oproep op Facebook.
Facebook Papa Jean-Denis Lejeune deelde deze oproep op Facebook.

Julie Lejeune werd op 24 juni 1995 ontvoerd in Grâce-Hollogne, samen met haar vriendinnetje Mélissa Russo. De meisjes van 8 jaar oud hadden net nog op een brug over de snelweg naar de auto’s staan zwaaien. Op 17 augustus 1996 werden hun lichamen teruggevonden in de tuin van Dutroux’ vrouw Michelle Martin. De meisjes leefden na hun ontvoering wellicht nog maandenlang in gevangenschap.

3 Een beeld uit 2012 met de papa van Julie (rechts) met toenmalig minister van Justitie Annemie Turtelboom en andere ouders van slachtoffers van de bende van Dutroux. Ook Laetitia Delhez (zwarte jurk), één van de laatste slachtoffers van Marc Dutroux die bevrijd kon worden, was hier aanwezig.
BELGA Een beeld uit 2012 met de papa van Julie (rechts) met toenmalig minister van Justitie Annemie Turtelboom en andere ouders van slachtoffers van de bende van Dutroux. Ook Laetitia Delhez (zwarte jurk), één van de laatste slachtoffers van Marc Dutroux die bevrijd kon worden, was hier aanwezig.

Lees ook:

Telefacts toont exclusieve beelden van Marc Dutroux in gevangenis: “Ik zit al 23 jaar in de bak. Onterecht” (+)

“Waarom Dutroux niet mag vrijkomen? Wel, hierom” (+)

Facebookgroep jaagt op Michel Lelièvre: “Hij mag zich geen moment gerust voelen” (+)

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peggie Van Audenhove

    De vermoedelijk minderjarige daders hebben waarschijnlijk nog nooit van deze feiten gehoord en zijn niet bekend met deze zaak. Hopelijk is de juwelier waar ze de juwelen proberen te verpanden dat wel en ken hij op zijn minst de juwelen terug bezorgen aan de ouders, en in 2de instantie misschien ook de daders aangeven bij de politie.

  • Hilde Peeters

    Inbrekers denken daar niet aan bij deze mensen niet en al de andere mensen waar ze inbreken. Deze zijn bekend maar zo zijn er vele die zo emotionele dingen kwijtraken .

Lees meer