Ouders veroordeeld voor slaan kinderen

Een 47-jarige man en zijn 40-jarige vrouw hebben vier maanden met uitstel gekregen voor het slaan van hun kinderen. Ze werden wel vrijgesproken voor verwaarlozing. De correctionele rechtbank van Ieper sprak het vonnis uit.

Het paar werd al een tijdlang begeleid door de bijzondere jeugdzorg, maar na een geval van geweld werden de vier kinderen, tussen de zes en de 17 jaar oud, geplaatst. Het openbaar ministerie zag daar meteen bewijs in dat de kinderen werden geslagen en verwaarloosd.

De rechtbank acht de verwaarlozing niet bewezen en meent dat er geen sprake is van kwade bedoelingen op dat vlak. Echter, de rechtbank veroordeelde het stel wel voor slagen en verwondingen. 

De verdediging meende dat het ging om pedagogische tikken. De vader sloeg volgens de rechtbank drie van de vier kinderen, de vrouw één. Ze kregen wel alle twee een celstraf van vier maanden en een boete van 600 euro, beide straffen met uitstel.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    De kinderen dus geen billenkoek geven maar laten opgroeien "voor galg en rad" ??

  • johny daneels

    Nieuwe Belgen, vast en zeker

Lees meer