UNKNOWN

Oudste Belg (111) overleden

De oudste Belg, Bernardina Van Dommelen uit Antwerpen, is overleden. Ze werd 111 jaar. Gabriëlle Demets uit het West-Vlaamse Zwevegem, die een jaartje jonger is, neemt de fakkel over. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Bernardina 'Berthe' Van Dommelen stierf op vrijdag 16 april in het rusthuis Sint-Gabriël in Antwerpen, maar haar overlijden raakte pas gisteren bekend. "Ze is rustig uit het leven gegleden", zegt directrice Anne-Marie Mangelschots. Amper een maand geleden was er nog een groot feest voor haar 111de verjaardag. Burgemeester Patrick Janssens bracht een boeket bloemen, de koning liet een fruitmand bezorgen.
 
"Wie veel vis eet, wordt oud", gaf Berthe als recept voor haar hoge ouderdom. Hoewel ze de laatste jaren van haar leven nagenoeg blind en doof was, ging ze nog elke dag bidden in de kapel.
 
Jaartje jonger
De nieuwe oudste Belg is de 110 jaar oude Gabriëlle Demets, bevestigt geriater Lucien De Cock. De vrouw, geboren op 26 augustus 1899, woonde tot voor kort nog in haar huis in Zwevegem, samen met haar zonen Jaak en Luc.
 
"Maar ze verblijft nu in een verzorgingstehuis, want het gaat niet zo goed met haar gezondheid. Spraakzaam is ze niet meer, wel nog redelijk helder van geest. Zo volgt ze nog altijd de actualiteit op tv", aldus haarzonen. De oudste Belg ooit blijft Joanna Turcksin (112). (belga/adv)

Lees meer