Zanger Gary Meskil van Pro-Pain
Facebookprofiel Pro-Pain Zanger Gary Meskil van Pro-Pain

Overvallen Pro-Painzanger: "Brussel blijft mijn thuis weg van huis"

Gary Meskil, de Pro-Painzanger die na een optreden van zijn heavy metalband brutaal overvallen werd in Brussel, heeft voor het eerst sinds zijn opname in het ziekenhuis gesproken. Op de Facebookpagina van de Amerikaanse band bedankt de 51-jarige frontzanger de Brusselse medische diensten van het Sint-Pietersziekenhuis en de politie voor hun harde werk.

Hij verzekert ook dat zijn mening over onze stad Brussel en haar inwoners ongewijzigd blijft. "Deze overval kon overal ter wereld gebeuren. Ik was gewoonweg op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment. Maar Brussel blijft mijn thuis weg van huis."

Meskil liep zware verwondingen op aan zijn hoofd en kaak, nadat hij maandagnacht 3 juli brutaal overvallen werd in de Doornikstraat in Brussel en in levensgevaar opgenomen werd in het ziekenhuis.

"Ik ging rond middernacht nog een pintje drinken in een bar. Aan het tafeltje naast mij zaten een paar jongens. We zijn aan de praat geraakt", doet Meskil zijn verhaal. "Het ging er allemaal erg gemoedelijk aan toe. Wat later stapte ik naar de barman om mijn rekening te betalen. Toen ik terugkwam, merkte ik dat de jongens mijn portefeuille hadden gestolen. Ik confronteerde hen en ze begonnen me te slaan. Vier anderen hielpen. Met een ijspriem sloegen ze op mijn hoofd."

Meskil bevestigt ook dat de daders ervandoor gingen met een grote som geld, "van verschillende shows." Maar erger: hij verloor zoveel bloed dat de artsen niet geloofden dat hij het zou halen. "Ze hebben zelfs glas uit mijn ogen moeten halen."

Schreeuwen lukt niet

De frontzanger bedankt iedereen voor de lieve zorgen en zegt dat hij stilaan herstelt, al is het onzeker wanneer de band opnieuw zal kunnen toeren. "De pijn van de breuken aan mijn kaak kan ik nog aan, maar zingen/schreeuwen lukt niet. Ook moet ik nog vijf tot tien dagen wachten op mijn paspoort, dan pas kunnen we plannen voor de toekomst maken." 

Ondertussen hebben familieleden een crowdfundingproject op poten gezet om het geld voor de medische kosten die niet door Meskils ziekteverzekering gedekt worden, bijeen te rapen. Na twee dagen staat er al 15.000 dollar op de teller.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer