Ozark Henry treedt op voor koningshuizen: "Wellicht te danken aan mijn Belgisch profiel"

Ozark Henry - artiestennaam voor Piet Goddaer - gaf tijdens de Belgische 'retrourprestatie' aan Nederland een 45 minuten durend galaconcert, dat de naam 'All Of Us' meekreeg. Onder begeleiding van het Nationaal Orkest van België en van solisten van De Munt stak hij songs als 'At Sea', 'Godspeed', 'Sweet Instigator' en de David Bowie-klassieker 'Heroes' in een nieuw jasje.

Belgisch profiel
Dat net hij de uitnodiging kreeg om tijdens het Belgische staatsbezoek aan Nederland voor twee koningsparen te spelen, heeft hij mogelijk mee te danken aan zijn Belgisch profiel, zo vermoedt hij. "Ik denk dat ik als artiest in beide landsdelen een even duidelijk profiel heb en dat ik dus geld als een echt Belgische artiest", zegt Ozark Henry. "We hebben bovendien al enkele keren elkaars pad gekruist. Zij zetten zich actief in voor het werk van de VN, en ik ben zelf VN-goodwill ambassadeur in de strijd tegen de mensenhandel", klinkt het nog.

Extra zangers
Ozark Henry had in het verleden wel al vaker opgetreden met het Nationaal Orkest van België. Maar deze keer werden er ook zangers van de Munt aan het collectief toegevoegd. "We hebben daar speciale arrangementen voor gemaakt", zo klinkt het. "We deden dat op vraag van Buitenlandse Zaken. Maar ik vond dat wel een tof experiment, want het is altijd leuk als je met andere artiesten kan samenwerken." Verdere samenwerkingen met De Munt sluit hij dan ook niet uit. "Ik sta daar absoluut voor open. We zijn daar ook over aan het spreken. Maar we hebben allemaal onze eigen agenda's, dus wanneer zich dat zou concretiseren is nog niet duidelijk."

ESA
Koning Filip en Koningin Mathilde zijn op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Nederland ook ontvangen door de Nederlandse premier Rutte. De koning heeft het technisch hoofdkwartier van de Europese ruimteorganisatie ESA bezocht, het werkterrein van onze ruimtevaarder Frank De Winne.

Koningin Maxima en koningin Mathilde praten met de Belgische zanger Ozark Henry. Rechts achter hem staat prinses Beatrix.
Photo News Koningin Maxima en koningin Mathilde praten met de Belgische zanger Ozark Henry. Rechts achter hem staat prinses Beatrix.

Lees meer