9
EPA

Pairi Daiza opent nu ook de deuren voor niet-abonnees

Nadat Pairi Daiza maandag opnieuw de deuren opende voor abonnees, mogen ook dagbezoekers het dierenpark nu weer in. De beschikbare plaatsen blijven wel beperkt. 

Een beperkt aantal abonnees kon de afgelopen dagen al de nieuwigheden ontdekken in het park dat uitgebreid is met twee nieuwe werelden van 8 hectare. 

Voorzichtig uitbreiden

Door alleen abonnees toe laten, kon het park de ingestelde veiligheidsmaatregelen wegens het coronavirus testen en bijschaven. Pairi Daiza heeft onder andere het aantal toegangspunten verhoogd en eenrichtingspaden ingesteld. Ook hebben ze coronastewards ingezet die toezien op de veiligheid. Mondmaskers zijn in bepaalde zones verplicht.

Het dierenpark noemt de testdagen alvast een succes. Daarom wil het park het aantal bezoekers nu voorzichtig uitbreiden. De beschikbare plaatsen zullen nog steeds gelimiteerd zijn en bezoekers dienen hun ticket online aan te schaffen. De limiet wordt gelegd op zo'n 20 procent van het aantal bezoekers dat Pairi Daiza de voorbije jaren op sterk bezette dagen mocht ontvangen.

Geboortes

Tijdens de lockdownperiode zijn ook heel wat jonge dieren ter wereld gekomen. Er zijn ondere andere nijlpaarden, miereneters, zeepaardjes en ringstaartmaki's geboren. Vele van deze soorten zijn met uitsterven bedreigd.

Lees ook: REPORTAGE. Zo ziet een bezoekje aan Pairi Daiza er vanaf maandag uit: overal handgel en op tijd doorschuiven bij de panda’s (+)

9
EPA
9
kos
9
EPA
9
kos
9
kos
9
EPA
9
EPA
9
EPA

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Bardy

    In Wallonië verdwijnen de Coronaregels sneller dan in Vlaanderen. Zouden we dan toch een Waalse federale regering hebben? Of bestaat België dan toch uit 2 verschillende landen?

  • William Lambrecht

    Tof, je mag er naartoe maar je kan wel een boete krijgen voor een niet essentiële verplaatsing. Het codewoord om geld uit onze zakken te kloppen !

Lees meer