Belga

Papa toont mes aan pesters van zijn kind

Een boze papa heeft deze middag in de vrije basisschool Sint-Jozef in Strombeek-Bever een mes gericht naar een aantal leerlingen. Dat gebeurde bij het einde van de schooldag op de speelplaats, rond 15.30 uur. De man ging door het lint na een incident waarbij zijn eigen kind zou zijn gepest.

Directrice Claudia De Vinck benadrukt dat haar leerkrachten zeer alert hebben gereageerd op de feiten. “Ze hebben de man meteen naar buiten geleid en ondertussen hebben we ook de politie gebeld. Die was zeer snel ter plaatse met drie interventieteams en heeft de man opgepakt. We zijn allemaal aangeslagen door wat er gebeurd is en zullen alles in het werk stellen om de kinderen en ouders maandag adequaat op te vangen. Daarvoor zitten we nu samen met directies, raad van bestuur en zorgbegeleiders.”

Over de context van het incident en eventueel pestgedrag wilde de directrice het niet hebben.

Korpschef Jurgen Braeckmans van de Grimbergse politie bevestigt de tussenkomst en zegt dat er verschillende verklaringen zijn van kinderen die zeggen dat de man een mes heeft vertoond. De zaak is nu in handen van het parket Halle-Vilvoorde.  

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dennis Van Gossum

    Ik denk dat zoiets wel beter helpt TEGEN pesters, dan met je armen een kruis te maken .

  • Robert DE REU

    En wie zal nu zeer zwaar worden aangepakt de vader of de pesters, ben zeker dat jullie het zo kunnen raden.

Lees meer