Parket geeft geen commentaar op vrijlating relschoppers Anderlecht

Het Brusselse parket wenst geen commentaar te geven over de vrijlating van drie Anderlechtse jongeren die opgepakt waren na relletjes met de politie. De drie hadden zich donderdagavond agressief gedragen tegenover agenten van de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis-Vorst) en waren opgepakt. Gisteren werden ze evenwel weer op vrije voeten gesteld.

De incidenten waarvoor het drietal werd opgepakt, vonden donderdagavond plaats in het centrum van Anderlecht. Daar werden twee politiewagens op de Bergensesteenweg beschoten met een luchtdrukgeweer. Toen de agenten uitstapten, werden ze omsingeld door een groepje jongeren dat hen aanviel en omver duwde. De politie slaagde erin twee van de aanvallers op te pakken. Een van hen had een bus pepperspray op zak en beiden stonden al bekend voor diefstallen en geweldpleging.

Later op de avond kwamen vijf andere jongeren op het commissariaat de vrijlating van hun vrienden eisen. Ze gedroegen zich zeer arrogant en een van hen viel een agent aan. Ook hij werd opgepakt en de drie arrestanten werden overgedragen aan het Brusselse parket. Dat besliste hen in de loop van de dag vrij te laten, en dat tot grote ontevredenheid van de Anderlechtse burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven en de politievakbonden. Deze voormiddag wenste het parket niet te reageren op de heisa. (belga/adv)

Lees meer