Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.
AFP, Photonews Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.

Parket start onderzoek naar ‘jacht’ op Dutroux-kompaan Michel Lelièvre

Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar aanzetten tot geweld en bedreigingen naar aanleiding van oproepen op sociale media om Michel Lelièvre te lynchen. Dat meldt de krant La Libre Belgique. Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, werd onlangs aangevallen in een woning in Anderlecht waar hij verbleef.

Een anonieme groep zou op Facebook een “jacht op Michel Lelièvre in Brussel” geopend hebben. Het account werd dit weekend offline gehaald. Er zouden meer dan 700 personen lid geworden zijn van de groep die zich geroepen voelde om rechter te spelen. Bij die personen zou ook een jongere zijn die als kandidaat is opgekomen op de Lijst Destexhe (een rechts-liberale politicus die zich heeft afgescheurd van de MR, nvdr) bij de recente regionale verkiezingen, aldus de krant.

Michel Lelièvre werd in elkaar geslagen in zijn appartement in Brussel op 18 december. In overleg met het parket en de rechtbank voor strafuitvoering heeft hij een nieuwe tijdelijke woonplaats betrokken, in afwachting van een definitieve verblijfplaats.

Nieuwe jacht geopend

Intussen zou de groep van zelfbenoemde ‘rechters’ al een nieuwe jacht geopend hebben. “We zullen hem ook elders opjagen. We zullen niet berusten”, aldus de groep.

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Dalving

    4 kinderen vermoord levenslange straf is alleen goed genoeg voor die monsters ouders van de slachtoffers zitten hun straf uit tot hun dood vervolgen tot in het hiernamaals

  • Nicky Bud

    Gilbert Geldof, het zijn niet de jury die de strafmaat bepaald hebben. Dat doet de achterbakse wet. Als de juryleden ook de strafmaat mochten bepalen, dan zou hij nooit vrijkomen, ben Dutroux of zijn al op vrije voeten zijnde vrouw ook niet. Zie maar hoe het gerecht Vangeluwe veroordeeld heeft! De rest van zijn leven in luxe met een dik belgisch pensioen, en bescherming van het vaticaan.

Lees meer