.
VTM NIEUWS .

Parket voert onderzoek naar politiecommissaris van hondenbrigade wegens Jodenhaat

Het parket voert een onderzoek naar een commissaris van de politie in Anderlecht wegens Jodenhaat. Dat meldt VTM NIEUWS. Het gaat om de leidinggevende commissaris van de hondenbrigade. Hij zou de afgelopen jaren meerdere keren nazimuziek hebben opgezet en hatelijke opmerkingen over Joden hebben gemaakt. Er zijn ook klachten over pesterijen en discriminatie. Er zouden minstens vier klachten zijn ingediend tegen de commissaris. De Algemene Inspectie van de politie is gisteren binnengevallen in het politiecommissariaat van Anderlecht.

In mei vorig jaar stapten twee agenten van die hondenbrigade naar de Belgische Liga tegen Antisemitisme. De twee agenten, die van Joodse origine zijn, waren gechoqueerd  door de uitlatingen van hun baas. Volgens één van de agenten zou hij “verschillende keren, zo luid dat iedereen het kon horen, naziliederen hebben opgezet. Daarbij zei hij dat het muziek van echte mannen was.”

Volgens de agenten ontkent de commissaris ook de holocaust, de uitroeiing van de joden door de nazi’s. “Commissaris V. zei ook regelmatig tegen wie het wilde horen en in het publiek, dat de concentratiekampen en de gaskamers verzinsels waren en leugens. Dat ze nooit bestaan hebben. “

Een ander feit gebeurde tijdens de training van een geldhond. “Hij liet de hond ruiken aan een van de Joodse agenten om geld te vinden”, aldus ligavoorzitter Joël Rubinfeld.

Unia, de liga voor Gelijke kansen en tegen Discriminatie dient uiteindelijk ook zelf een klacht in tegen de man. In totaal hebben zes agenten nu officieel een klacht ingediend, naast antisemitisme ook voor discriminatie, aanzetten tot haat, pesten en het schenden van de privacy.

De situatie binnen de hondenbrigade is al drie jaar verzuurd. De korpschef van de Zone kreeg al ruim dertig klachten binnen over de man, maar die bleven liggen.

De commissaris zelf is intussen overgeplaatst naar een andere dienst. Zolang het onderzoek loopt, blijft hij gewoon aan het werk. 

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Van Bogaert

    Hoe kan die commissaris nog in functie blijven?

  • Jan Van Rompaey

    Waarom wordt die niets onmiddellijk zwaar gestraft ? Omdat hij bij de politie werkt? Mogen zij buiten de wet leven ? En dan vraagt men de brave burger om respect te hebben voor die zogenoemde inspecteurs.

Lees meer