screenshot
rv screenshot

Pascal en Nicole vangen elk weekend migranten op in hun tuin

Een koppel uit Chaudfontaine bij Luik vangt sinds begin deze zomer elk weekend een tiental illegalen op. Het zijn mensen die normaal in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven. De tuin van het koppel is helemaal aangepast om de migranten op een comfortabele manier op te vangen.

De tuin van Pascal en Nicole is omgebouwd tot een heus kampeerterrein. Elk weekend ontvangen ze enkele illegalen, die al enkele maanden in het Brusselse Maximiliaanpark kamperen. "Zo kunnen ze even op adem komen", klinkt het.

Het koppel is het gewoon om mensen op te vangen. Momenteel logeren er tien mannen uit Soedan, Tsjaad en Libië, maar eerder vingen ze ook al Romazigeuners op. 

De bezoekers krijgen een douche en toilet ter beschikking, maar ook een wifiverbinding om contact te leggen met hun familie. Enkele buurtbewoners bezorgen de mannen voedsel, zoals vlees en gebak.

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Ze vragen vrijwilligers om over het hoge hek gesprongen dwazen op te vangen in Ceute, Spaanse enclave in Marokko, politie kan het niet meer aan.

  • Chris Devlaeminck

    Een migrant is iemand die vanuit een ander land geëmigreerd is om in een nieuw land langdurig of definitief te verblijven en te werken. Een asielzoeker is iemand die politiek asiel vraagt omdat terugkeer naar het land van herkomst gevaar oplevert. Een illegaal is onrechtmatig in een land. Dit is strafbaar. Illegalen opvangen is eveneens strafbaar.

Lees meer