2 Paul Magnette.
BELGA Paul Magnette.

Paul Magnette bespreekt budgettair kader met Europees Commissaris Pierre Moscovici

Informateur Paul Magnette heeft een gesprek gehad met Europees Commissaris Pierre Moscovici. Centraal in de ontmoeting stond het budgettair kader waarbinnen ons land de komende jaren zal moeten werken. Het thema zal deel uitmaken van het verslag dat Magnette volgende maandag voorlegt aan de koning.

Tijdens zijn persbriefing eerder deze week had de informateur al een ontmoeting met Moscovici vooropgesteld. Volgens de meest recente Europese cijfers stevent ons land bij ongewijzigd beleid af op een tekort van 11 miljard euro in 2024. Magnette liet verstaan dat hij het met de Eurocommissaris wilde hebben over de toekomstige Europese regels. "Die zorgen voor discussie in verschillende landen die kampen met budgettaire moeilijkheden en nood hebben aan investeringen", luidde het.

2 Pierre Moscovici.
REUTERS Pierre Moscovici.

Moscovici stelde op Twitter dat hij met Magnette een constructieve babbel had over de budgettaire situatie van België en de hervorming van de regels van het Stabiliteits- en Groeipact. Dat is een mechanisme met als doel de begrotingstekorten van de lidstaten niet te zeer te laten oplopen.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vanaeken jokke

    Het begrotingstekort is beginnen stijgen toen NVA de handdoek in de ring smeet Tom Faes.En regering in lopende zaken die op een paar maanden twee miljard uitgeeft en daar niet eens bevoegd voor was.Tommeke Regering Michel kreeg een begroting die 106.8 % van zonnekoning Elio.Na 4 jaar was dat 102 % had cd&v en open vld beter samen gewerkt deze regering de migratie crisis en bomaanslagen niet meegemaakt hadden ze hun doelstelling gehaald.Droom rustig verder over een linkse belastingregering.

  • Tom Faes

    Wat wordt er hieronder weer met spek geschoten . Het is onder de voorbije nva regering dat er begrotingstekort is van elf miljard .Nochtans was een begroting in evenwicht de top prioriteit van nva ,maar Bartje De Wever heeft ons weer eens goed met ons pietje gehad. De teveel mandaten van de nva kosten ons teveel en dat zijn feiten.

Lees meer