Leerkracht L.M. Rechts: de Sint-Vincentius in Zillebeke.
kos Leerkracht L.M. Rechts: de Sint-Vincentius in Zillebeke.

Pedoleraar ondergaat leugendetectortest

De correctionele rechtbank van Ieper heeft vandaag aanvullend onderzoek gevraagd in het dossier van de 45-jarige pedofiele leraar L.M. uit Zillebeke. De man zal een leugendetectortest moeten ondergaan. Ook de echtgenote van de man moet verhoord worden.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het licht toen de betrokken leraar geschorst werd na een klacht over een ongepaste mail aan een van de leerlingen van de basisschool Sint-Vincentius in Zillebeke. Na de klacht over ongepast mailverkeer, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de leraar thuis. Op 22 oktober 2015 werd er kinderporno aangetroffen op zijn pc. Toen werd de leerkracht door de onderzoeksrechter aangehouden. In de daaropvolgende weken kwamen vijf bezwarende verklaringen van vijf verschillende meisjes. Het gaat om feiten over een periode van tien jaar, van 1 oktober 2004 tot 30 juni 2014, in de school in Zillebeke waar L.M. werkzaam was.

Het openbaar ministerie vorderde voor de feiten een celstraf van twee jaar. Het vonnis was voorzien voor 7 april, maar de strafrechter sprak vervroegd een tussenvonnis uit. Daarin vraagt het aan het openbaar ministerie om extra onderzoeksdaden te stellen. Er moet een verhoor van de vrouw van L.M. komen en de man moet aan de leugendetector. De zaak wordt voortgezet op 14 april.

Lees meer