Kris Peeters (CD&V), vicepremier
Eric de Mildt Kris Peeters (CD&V), vicepremier

Peeters rekent af met De Croo: "Wat gebeurd is, is heel, heel erg"

In een interview met Le Soir viseert Kris Peeters (CD&V) collega vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), die bewust gelekt zou hebben uit de taxshiftonderhandelingen om CD&V te beschadigen. "Wat er gebeurd is, is heel, heel erg. Charles Michel moet het vertrouwen in de kern herstellen."

Het akkoord rond de taxshift op donderdag 23 juli was nog maar net beklonken, of de nieuwswebsite Newsmonkey pakte uit met de 'horrorlijst' van Kris Peeters: de lijst van belastingverhogingen waarmee CD&V de taxshift wilde financieren, maar die op het njet van Open VLD en N-VA zijn gestoten. De perceptie dat CD&V de grote verliezer van de onderhandelingen was, werd gecreëerd. De verdenking van het lek viel snel op Open VLD-vicepremier Alexander De Croo.

Ondanks de vakantierust blijkt dat de zaak voor Peeters allesbehalve is afgehandeld, integendeel zegt hij meermaals in Le Soir: "Dit is nooit gezien, een vicepremier die amper twee uur nadat we een delicate oplossing hebben gevonden dergelijke verklaringen aflegt."

Peeters: "Ik was furieus. Ik heb erover gepraat met Charles Michel, Jan Jambon, maar niet met Alexander De Croo. (...) Open VLD heeft me proberen aanvallen via Newsmonkey. Wat er gebeurd is, is heel, heel erg. Charles Michel moet het vertrouwen in de kern herstellen."

'Charles Michel moet het vertrouwen in de kern herstellen'

Kris Peeters, vicepremier (CD&V) in Le Soir

Lees meer