Peuter (2) en moeder lopen zware verwondingen op bij ongeval met vluchtmisdrijf

Bij een verkeersongeval op de E34 ter hoogte van Vrasene richting kust is zaterdagavond een tweejarige peuter zwaargewond geraakt. Het kind was samen met haar moeder uit de wagen geslingerd. Dat meldt het parket van Dendermonde. Volgens de vader, die aan het stuur zat, en een getuige werden ze de pas afgesneden door de bestuurder van een BMW die daarna vluchtmisdrijf pleegde.

Het ongeval deed zich voor omstreeks 19 uur. Een wagen met vier inzittenden belandde via de berm op de lagergelegen parallelweg. De moeder, geboren in 1978, en het jongste kind, geboren in 2012, werden daarbij uit de wagen geslingerd en liepen daarbij verschillende verwondingen op. Ook de dochter van zeven raakte gewond bij het ongeval.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen is er geen sprake van overdreven snelheid. Bij de vader die het voertuig bestuurde, werd ook geen alcoholintoxicatie vastgesteld. Wel is er volgens het parket mogelijk een ander voertuig bij het ongeval betrokken. Dit wordt nog verder onderzocht.

Lees meer