Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Piepjonge wegpiraat maakt het wel héél bont: burgemeester van Willebroek laat auto van 18-jarige in beslag nemen

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft op vraag van de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA) de wagen in beslag genomen van een 18-jarige jongeman die het de voorbije maanden erg bont maakte op de weg. 

Hoewel hij nog maar sinds eind juli vorig jaar een rijbewijs heeft, kreeg hij al tien pv's voor inbreuken zoals overdreven snelheid in de bus en kwamen er daarnaast nog eens zes meldingen binnen over zijn "onverantwoord rijgedrag". Dat meldt de lokale politie. 

In amper tien maanden tijd kreeg de jongeman uit het Mechelse gehucht Leest al pv's voor overdreven snelheid in de bebouwde kom en op gewest- en autosnelwegen. Hij beging ook al parkeerovertredingen, droeg zijn veiligheidsgordel niet en bracht fietsers en voetgangers in gevaar met zijn roekeloze rijgedrag. 

Iemand die onverbeterlijk is, vraagt om een harde aanpak

De Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA)

‘Wapen’ aan de ketting

De tiener werd niet alleen al vaak geverbaliseerd, hij was in april ook persoonlijk aangesproken door de verkeerspolitie over zijn talloze overtredingen, met de uitdrukkelijke vraag om zijn rijstijl aan te passen, zo niet zou de politie zijn voertuig in beslag nemen. "Tijdens dit onderhoud beloofde hij zijn rijgedrag in de toekomst aan te passen", stelt de politie. "Het tegendeel was echter waar."

"Iemand die onverbeterlijk is, vraagt om een harde aanpak", reageert burgemeester Bevers. "Die jonge chauffeur terroriseert met zijn voertuig onze gemeente en haar inwoners, maar ook daarbuiten lapt hij de verkeersregels aan zijn laars. Dan neem ik als burgemeester mijn verantwoordelijkheid en leg dat 'wapen' letterlijk aan de ketting.”

56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • stephen Lamon

    goede burgemeester daar precies! neemt zijnn verantwoordelijkheid op! proficiat ! groeten van een Gentenaar!

  • Paul De Meersman

    Peter Janssen één van de taken van de burgemeester is zorgen voor de openbare orde en veiligheid. Hij kan dan beslissingen nemen om de openbare orde of veiligheid te herstellen. Het is dus geen straf die hij oplegt maar een maatregel om de veiligheid te garanderen. Al laat het artikel wel aanvoelen dat het meer is van wie niet horen wilt moet voelen.

Lees meer