Pieter De Crem (CD&V)
Photo News Pieter De Crem (CD&V)

Pieter De Crem (CD&V) schiet Vivaldi-coalitie af: “Wie denkt dat wij daarin stappen, leeft in virtuele realiteit”

Wie denkt dat CD&V wel zal plooien en in een Vivaldi-coalitie (met socialisten, liberalen en groenen) zal stappen, leeft “in een virtuele realiteit”. Dat heeft federaal minister Pieter De Crem woensdag verklaard op de Franstalige nieuwszender LN24. “Voor ons is dat irreeël. Dat bestaat niet”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De droom of de virtuele realiteit waarin de Franstalige politieke wereld zich bevindt, en waarvoor men een naam in het leven heeft geroepen - de Vivaldi-coalitie, waarvan niemand de partituur kent -, die is voor ons irreeël. Dat bestaat niet”, aldus De Crem.

Hij ontkent dat zijn partij aan N-VA kleeft. “Maar we hebben de verkiezingen verloren en we hebben lessen getrokken. We zijn nationaal nog maar de zesde partij. Het is niet aan ons de rol te spelen van diegene die de regering zal leiden”. Wel geeft De Crem aan dat CD&V “de formatie wil faciliteren”.

127 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Er komt een paars-groene regering zonder CD&V.Uit schrik voor het VB

  • Herman Cohen

    De Crem heeft net zoveel sociaal gevoel als Trump. De man hoort al langer niet thuis bij CD&V er wacht hem een carriere bij NVA of VB.

Lees meer