2

Plan-Leterme zet jobs DHL in Zaventem op helling

Het nieuwe luchthavenplan van de minister van Mobiliteit, Yves Leterme, zou de doodsteek betekenen voor de 3.000 jobs die DHL in Zaventem wil houden. De soep wordt evenwel niet zo heet gegeten dan ze wordt opgediend. Het plan gaat nu naar een technische werkgroep. Die moet bekijken "in hoeverre het in overeenstemming is met de doelstelling van de regering om de kwaliteit van de leefomgeving in evenwicht te brengen met de economische belangen", zegt de woordvoerder van Leterme.

Verbod nachtvluchten
Het luchthavenplan van Leterme bevat een verbod op nachtvluchten in Zaventem tussen 23.00 uur en 04.00 uur 's ochtends. Voor koerierbedrijf DHL betekent dat een bittere pil. Zaventem blijft immers voor DHL een regionale hub. Er blijven 3.000 jobs in Zaventem. Dat zijn toch de plannen van het koerierbedrijf. Als het tussen 23.00 uur en 04.00 uur echter geen nachtvluchten meer mag uitvoeren, dreigt het bedrijf niet meer op tijd te kunnen leveren aan zijn klanten. En dan kan Zaventem geen hub meer zijn.

Vertrek
Een woordvoerder van DHL zegt verrast te zijn en niet geconsulteerd te zijn. In De Morgen zegt de woordvoerder: "Als het zover komt, hebben we inderdaad een probleem". Volgens De Tijd is in DHL-kringen te horen dat het bedrijf volledig uit Zaventem vertrekt als er een verbod komt op nachtvluchten. (belga/jv)

2

Lees meer