4
Tim Van der Zeypen

Pokémon centraal tijdens afscheid vermoorde Shashia (20): "Waarom moest jou dit overkomen?"

In Heist-op-den-Berg is vanmiddag afscheid genomen van Shashia Moreau. De 20-jarige vrouw verdween vorige week dinsdag nadat ze in Antwerpen had afgesproken met John V.D.B. (25) om Pokemonfiguurtjes te ruilen. Enkele dagen later werd ze vermoord teruggevonden in zijn tuin.

Shashia's hobby's Pokémons verzamelen en CosPlay stonden centraal tijdens het afscheid. Rond haar urne stonden al haar Pokémonfiguurtjes opgesteld en voor vrienden en familie het woord namen, weerklonk het introlied van de animatieseries rond Pokémon. De afscheidsplechtigheid werd massaal bijgewoond. De volledig aula van uitvaartverzorging De Ryck zal volledig vol. Meer dan vijfhonderd mensen woonden de plechtigheid uiteindelijk bij.

Het was een emotioneel afscheid met ook veel woorden van ongeloof. "Tot op vandaag zijn we nog steeds met verstomming geslagen. Waarom jij? Waarom moest jou dit verschrikkelijk lot overkomen? Je was iemand die nog vol toekomstplannen zat en een positief kijk had op het leven. Nu moeten we afscheid van je nemen. Maar je zal voor altijd in onze hartjes worden meegedragen", klonk het bij Shashia's nichtjes.

4

You Are My Sunshine

De moeder van de twintigjarige nam als laatste afscheid met een aangrijpende versie van het liedje: 'You Are My Sunshine'. "Een liedje dat ik altijd voor je zong", aldus de moeder. "Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Er zit een groot gat in mijn hart en dat zal nooit meer genezen. Ik kan het nog altijd niet geloven dat je er niet meer bent en ik je nooit meer kan zien."

De familie bedankte tot slot ook nog de politie voor hun inzet in de zoektocht naar Shashia. De 25-jarige V.D.B. werd inmiddels opgepakt en verdacht van moord. Hij kan zich naar eigen zeggen wel niets meer herinneren. Na de plechtigheid werd de asurne in intieme kring overgebracht naar de begraafplaats van Heist-station.

4
4
Tim Van der Zeypen

11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Dimi Bauwens

    Innige deelneming. Rust zacht jongedame

  • Anonymous

    Weeral niet te begrijpen .oprechte deelneming aan vrienden en familie