Photo News

Politici feliciteren Sophie Wilmès: Charles Michel wenst opvolgster geluk op Twitter

De reacties stromen binnen, nadat vanavond bekend werd dat huidig minister van Begroting en Ambtenarenzaken Sophie Wilmès (MR) de nieuwe premier van de federale regering in lopende zaken zal worden. Charles Michel (MR) wenst zijn opvolgster alvast geluk, zo laat hij weten op Twitter. Koen Geens (CD&V) heeft het dan weer over een “oplossing die de minste verschuivingen met zich meebrengt.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Mevrouw Wilmès is een sterke politica en wij wensen haar succes in haar nieuwe rol als premier. Ze kan op ons rekenen", zo verklaarde CD&V-vicepremier Koen Geens in een korte reactie. “We hebben gekozen voor een oplossing die voor deze regering in lopende zaken de minste verschuivingen met zich meebrengt om de premier te vervangen.”

Charles Michel (MR) reageerde al kort op Twitter op zijn opvolgster. “Hartelijke gelukwensen aan Sophie Wilmès, de eerste vrouw als toekomstige eerste minister in lopende zaken”, klinkt het.

Open Vld-vicepremier Alexander De Croo feliciteerde Wilmès eveneens met het premierschap van de regering van lopende zaken. “Komt er nu op aan continuïteit verder te waarborgen, hopelijk zo kort mogelijk”, zo tweette De Croo, die er nogmaals op hamerde dat het land “nood heeft aan een volwaardige regering”. 

Ook MR-partijleden Didier Reynders en Denis Ducarme wensten Wilmès succes op Twitter.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johny Van Laethem

    Bekwame politica!! die als Minister een gat van 12 miljard maakt

  • lukas wouters

    Is er wel een eerste minister nodig in een regering van lopende zaken? Voor wat eigentlijk?

Lees meer