Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.

Politie betrapt jongen (14) achter stuur van zelf gekochte auto met valse nummerplaat

De lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft zondag aan de mijnsite Be-Mine in Beringen een veertienjarige jongen achter het stuur van een wagen betrapt. De auto had hij zelf gekocht en voorzien van een nagemaakte nummerplaat.

Het voertuig was vanzelfsprekend niet in orde qua verzekering en inschrijving. De veertienjarige jongeman had aan de auto een nagemaakte nummerplaat bevestigd. Om het kenteken er enigszins echt te laten uitzien, had hij de echtheidsstempel ook nagemaakt. De politie nam de auto in beslag. De tiener zal een proces-verbaal in de bus krijgen. 

In Ham zag dezelfde politiezone vrijdag een man over de weg rijden, die duidelijk onder invloed was. Hij moest naar het commissariaat worden overgebracht, want hij weigerde elke medewerking aan een alcohol- of drugscontrole. De politie was al eerder naar hem op zoek om hem drie rijverboden te laten betekenen.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Soms zit het in het bloed. Mozart begon zelfs al muziek spelen op jeugdige leeftijd. Zal een geboren chauffeur zijn.

  • Bienvenido Yeste Martinez

    De vraag is hoe komt die 14 jarige aan het geld om een auto te kopen en ik geloof niet dat een 14 jarige een nr plaar vervalst hier zijn grotere mensen bij betrokken volgens mij

Lees meer