Een illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Een illustratiebeeld.

Politie kan voortvluchtige gevangene klissen dankzij bloedsporen in sneeuw

In Menen heeft de politie vanmorgen een voortvluchtige gevangene kunnen oppakken dankzij de sporen die hij achtergelaten had in de sneeuw. Dat bevestigt de politiezone Grensleie aan VTM Nieuws. De man was gewond geraakt in zijn vlucht en liet een duidelijk bloedspoor achter in het witte sneeuwtapijt. De politie hoefde het spoor maar te volgen.

De 36-jarige man was na zijn penitentiair verlof dit weekend niet teruggekeerd naar de gevangenis. Hij stond geseind en de politie startte een zoekactie.

Vanmorgen kon de politie de gevangene lokaliseren in een woning in Menen. Verscheidene politiepatrouilles kwamen ter plaatse, net als het flex-team van de politie, dat is een proactief steunteam. “Op basis van onze informatie vermoedden we dat de gevangene zich ophield in een woning in de Kortrijkstraat”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyze van de politiezone Grensleie. 

Toen de agenten de man wilden oppakken, kon hij toch ontkomen. “Toen we de woning binnendrongen om hem uit bed te lichten, koos de man het hazenpad. Hij kon wegvluchten via een platform en een koepel.” 

Lang was hij evenwel niet meer op vrije voeten. De dertiger had de brute pech dat het aan het sneeuwen was en dat hij zich tijdens zijn vlucht verwondde. De politie moest alleen de bloedsporen in de verse sneeuw volgen om hem te vinden. Hij werd ongeveer 100 meter verderop in de boeien geslagen. De man zit intussen weer in de gevangenis.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • leen hanssens

    Sneeuw is nog voor iets goed.

Lees meer