iStock

Exclusief voor abonnees

Politie laat je nu ook speekseltest afleggen om te bepalen of je te moe bent om te rijden

De politie die automobilisten aan de kant zet voor een... slaperigheidscontrole. Vrijdagavond legden in Aalst de eerste bestuurders in ons land vrijwillig een speekseltest af die moet bepalen of ze niet te vermoeid achter het stuur zaten. Met de nieuwe techniek wil de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de problematiek in kaart brengen. Vermoeidheid speelt een rol in één op de vijf zware ongevallen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joske Zeeuw

    Waarom ook niet controleren op ingroeiende teennagels, volle blaas, verkoudheden en hoofdpijn. Dat beïnvloed het rijgedrag ook. Onnozelaars.

  • Andy De Schieter

    @bjorn nuyttens: Die 14uur per dag zoekt u zelf op want langer dan 11u per dag mag er niet gewerkt worden, met uitzondering 12u. Vele werkuren maken uw job er niet zwaar op.

Lees meer